A tanévünk egyik legszebb, legmeghittebb ünnepe az Anyukák felköszöntése májusban. Óvodánkban – már hagyomány szerűen – a pestszentlőrinci evangélikus templomban került erre sor, május 7.-én. A 3 csoport gyermekei lelkesen készültek erre az eseményre: hosszú heteken keresztül gyakorolták az anyák napi köszöntőket, verseket, dalokat.

A várva várt napon Istentisztelet keretén belül mutatták be a különböző műsorokat a kedves Anyukáknak, Nagymamáknak és a további érdeklődőknek egyaránt. A közös műsor után a csoportok szétváltak és a gyerekek átadták a saját kezűleg készített ajándékaikat édesanyjuknak.

Az óvodásaink hasonló izgalommal készültek a következő nagy eseményre: a május végén megtartott tanévzáró ünnepségünkre és a nagycsoportasaink búcsúztatására.

A Hajó, a Halacska és a Galamb csoport gyerkőcei színvonalasabbnál színvonalasabb műsorokat adtak elő a közönségnek.

A 3 csoport előadása után, a nagycsoportosok egy színdarabbal készültek, amire régóta gyakoroltak az óvónők vezetésével. Ezt követően a nagycsoportosok elbúcsúztak az óvodától, az óvodapedagógusaiktól és a kisebb társaiktól egy vers keretében. A kicsik pedig 1-1 mondókával köszöntek el nagyobb társaiktól.

Az óvoda lelkésze megáldotta őket, az óvodapedagógusok pedig a tarisznya átadásával útjukra bocsájtották az iskolába készülő gyermekeket. Ezután lehetőségünk volt a templom kertjében fotókat készíteni és rövid játékra, ahol a gyermekek szüleinek lehetőségük adódott, hogy megismerkedjenek / beszélgessenek a másik 2 csoport szüleivel, gyermekeikkel.