Advent első vasárnapján elkezdődik a várakozás időszaka és az év legszebb, legmeghittebb ünnepére való készülődés. Intézményegységeinkben fontos szerepe van ennek a Karácsonyig tartó ünnepnek, így óvodánkban november 30.-án került megrendezésre, a már hagyománynak számító Adventi kézműves délután.

Ezen az alkalmon óvodásaink a szüleik, nagyszüleik vagy akár a testvéreik segítségével együtt kreatívkodhatnak, barkácsolhatnak. A hozzátartozók egy kis időre betekintést nyerhetnek óvodai életünkbe, illetve lehetőségük adódik, hogy megismerhessék a más csoportba járó gyerekeket és szüleiket.

Idén a gyerekek két féle lehetőség közül választhattak: lehetett készíteni Karácsonyi üdvözlőlapot, valamint Angyalkát. A kiscsoportosainkra, illetve a kisebb testvérekre is gondoltunk: nekik egyszerűbb Karácsonyfadísz készítési lehetőséget ajánlottunk fel. Az alkotást elősegítette a meghitt, Jézus születésére hangoló zene. Szebbnél szebb munkák születtek, amit a gyerekek magukkal vihettek otthonukba, esetleg ajándékba adhattak.
A közös eseményünket énekléssel zártuk az iskolaudvaron, melynek hangulatát a Márton napra készített lámpások fokozták.