Egyszer volt, hol nem volt…

… volt egyszer egy alkotói pályázat, melyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság hirdetett. A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Hajó csoportja úgy gondolta szerencsét próbál!

A pályázatról:

Egy terepasztal megalkotása volt az alapgondolat: fő helyen a rendőrség, körülötte rendőrautók, városi hangulat megalkotása. Az alkotáshoz felhasznált alapanyagok beszerzéséhez a szülőket is bevontuk, sokféle eszközt hoztak: dobozokat, papírokat, gyógyszeres dobozokat, wc papír gurigákat. A járdaszegélyt jelképező kavicsokat a gyermekekkel közösen az óvoda udvarán gyűjtöttük össze.

Ebbe az alkotói munkába minden gyermek életkorának megfelelően tudott részt venni. Sokat adott a terepasztal megalkotása, sok ismerettel gazdagodhattak a gyermekek, s általuk mi is. Külön érdekesség, hogy a nagycsoportos gyermekeknek külön tervük is volt. Sok ötletet ők mondtak: pl. rajzoljunk a házakra házszámot, készítsünk bokrokat, jelzőlámpát, virágokat, autókat, készítsünk embereket, stb.

Felhasznált eszközök: papír, karton, festék, wc papírguriga, krepp papír, gyógyszeres doboz, kinder-tojás belseje, parafadugó, fogpiszkáló, spatula, cérna, kupak, kavics.

Jó volt megtapasztalni, hogy a gyerekek mennyire aktívan bekapcsolódnak ebbe az alkotói tevékenységbe.

A Hajó csoport a próbát kiállta, hiszen 66 óvoda közül az I. helyezést érték el!

Aki nem hiszi járjon utána!

 

Díjátadó: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/szebbnel-szebb-alkotomunkak-erkeztek-a