Óvodásainkkal ebben az évben is nagyon készültünk a Karácsony eljövetelére. Az elmúlt két hét folyamán az egyházi esztendőnek ehhez a részéhez kapcsolódó néphagyományok felelevenítésével, kismesterségek próbálgatásával idéztük meg a karácsony szellemét.

Projektnyitó alkalmunkon a gyertyagyújtás után, adventi fények mellett közösen énekeltük egyházi énekeinket, és egy bábjelenetben megismerkedhettünk a téltündérrel.

A következő napokon mindhárom csoportunkban kézműveskedtek a gyerekek, sok természetes anyag felhasználásával. Az ötleteket a régi, paraszti világ hagyományaiból merítettük. Készítettünk együtt adventi koszorút, kukoricacsuhéból angyalkát, mézgyertyát, ültettünk Luca-búzát, aminek növekedését figyelhettük. Szövőkeretre került a fonal, amiből kicsi könyvjelzőket szőttek az ügyes kis kezek.

A Mikulás is megérkezett a gyermekekhez, és mivel mindenki jó volt, ajándékot is hozott. Mi pedig énekeltünk, verseltünk vidáman a Mikulás bácsinak!

Karácsonyra készülve kisültek az illatos és finom mézes sütemények és egy mézeskalács házikó is készült. Majd hagyományos hófehér főzött gyurmából csillogó formákat szaggatunk.

Vágták, varrták, ragasztották a gyermekek a karácsonyfa díszeket, ügyesen kombinálták a technikákat, majd feldíszítettük munkáikkal az óvodát. Elkészült a betlehemi jászol is.

A sok, ám örömteli munka végeztével, a projektünk végén egy igazán színvonalas előadásnak lehettünk nem csak nézői, de résztvevői is. A Görömbő kompánia interaktív előadásában a Születés  története elevenedett meg, melybe ügyesen és teljes természetességgel bevonódtak a gyermekek is, élményszerűen átélve ezzel a történetet.

Projektünk sikeres volt, sok örömet, élményt szerzett gyermekeknek, óvónőknek egyaránt.

Az alkotás pillanatait és az elkészült munkákat pár képben megmutatjuk a kedves Szülőknek: