Kedves Szülők!

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a jelenlegi bizonytalan helyzetben mindannyian tisztában legyünk azzal, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy biztonságosan átvészeljük az előttünk álló, nehéznek ígérkező időket. Csak akkor tudunk hatékonyak lenni, ha együttműködünk.

Kérjük fokozottan figyeljenek az alábbiak betartására!

 

Az óvoda belső folyosóján és a csoportszobákban csak a gyermekek és az óvoda dolgozói tartózkodhatnak.

 

Az óvodát és az iskolát összekötő kaput reggel 7 és 9 óra között, valamint délután 3 és fél 6 között zárva tartjuk.

A gyermekek átvétele, átadása a csoportok öltözőjében történik.

A szülők kézferőtlenítést követően lépjenek be az öltözők udvar felőli bejáratán, az öltöztetés és az átadás, átvétel ideje alatt viseljenek maszkot!

7 órától az ügyeletes csoportba (Hajó csoport, kék színű) érkezzenek a gyermekek a csoport öltözőjének udvar felőli bejáratán, a dadus néni segítségével öltözzenek át (ez nagyjából 5-10 gyermeket érint naponta). Fél 8-tól minden gyermek a saját öltözője udvari bejáratán léphet be az óvoda épületébe. Kérjük a szülőket, hogy a lehető legrövidebb időt töltsék az öltözőben. A gyermekek átadása délután fél 5-ig a csoportok öltözőjében, utána zárásig az ügyeletes csoportban történik, a reggeli rend szerint. Amennyiben a szülők (az időjárás függvényében) az udvaron veszik át a gyermekeket, akkor a járdán várjanak!

Kérjük a szülőket, hogy minden hét első napján hozzák be gyermekeik óvodai “felszerelését”, és minden héten pénteken vigyék haza kifertőtleníteni. Fokozottan fontos most, hogy minden kisgyereknek legyen elég saját váltóruhája! Alvókát lehet behozni, de szigorúan a gyermek óvodai zsákjában (szatyorban) kell tartani!

 

 

Mi folytatjuk a nyári időszakban elkezdett protokollt a mindennapi óvodai életünk során:

Az étkezésre használt eszközöket a fertőtlenítő mosogatás után magasan elhelyezett, zárt szekrényekben tároljuk. A csoportok a saját termükben étkeznek, a felnőttek osztják az evőeszközöket és a poharakat az asztalnál ülő gyermekeknek, a tányért az étellel együtt teszik eléjük. Az asztalokat minden étkezés után fertőtlenítjük.

Folytatjuk a rendszeres fertőtlenítő takarításokat és a sűrűn érintett felületek napi többszöri fertőtlenítését.

A napi többszöri alapos szappanos kézmosást folytatjuk, a lázas, köhögő gyermekeket elkülönítjük míg a szülő megérkezik.

Csak jól tisztítható zöldséget és gyümölcsöt adunk a gyermekeknek, alapos folyóvizes lemosás után.

A mosdókba és az öltözőkbe kisebb csoportokban engedjük a gyermekeket.

Az első félévre egyelőre nem tervezünk tömegközlekedéssel programokat, csak környékbeli sétákat.

Nem tervezünk a szülők számára is nyitott programokat, az évkezdő szülői értekezleteket a szabadban tervezzük megtartani.

Nem tartunk zárt térben csoportközi foglalkozásokat, minden óvodapedagógus a saját erősségeinek megfelelően fejleszti a csoportjába járó gyermekeket (sport, Sakkjátszótér, dráma, Cubetto, népi játék-néptánc). A hittan foglalkozásokat is csoportonként és nem életkori bontásban szervezzük.

Az óvoda helyiségeit folyamatosan szellőztetjük az időjárás függvényében.

A játékeszközöket továbbra is folyamatosan fertőtlenítjük.

Az együttműködés hatékonyságának reményében jó egészséget, és Istentől áldott nevelési évet kívánunk!