„Az teszi széppé a sivatagot, hogy valahol egy kutat rejt…”

Ezzel az idézettel szeretném bemutatni kis csapatunkat, akik itt a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban próbálnak segíteni az ide járó gyerekeknek, hogy az iskolai készségek, képességek egyes területein felzárkózhassanak a társaik mellé. Célunk, hogy mindenkit képessé tegyünk a kortársakkal való tanulmányi előrehaladásra és harmonikus együttélésre.

Lelkes csapatunk gyógypedagógusból, pszichológusból, logopédusból, mozgásterapeutából, fejlesztőpedagógusból és gyógypedagógus asszisztensekből áll.

Feladataink közé tartozik az iskolába menő nagycsoportosok iskolaérettségi vizsgálatának elvégzése, az első osztályosok szűrése, a felvételi beszélgetések bonyolítása és minden olyan támogatás, amiben kompetensek vagyunk. Óvodától a nyolcadik osztály végéig jelen vagyunk Btmn-es és SNI-s tanulóink fejlesztésében. Szoros együttműködésben dolgozunk az intézményünkben tanító pedagógusokkal és óvodapedagógusokkal. Folyamatos szakmai fejlődésünket elősegíti, az EPSZTI szakcsoportjaiban való rendszeres részvételünk, továbbképzések.

Sebők Zsuzsa

Körmendyné Felkai Gyöngyvér